05 Şubat 2012 Pazar

Dünyada gıda fiyatları 2 yılın zirvesinde!

BM'ye Bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), uluslararası gıda fiyatlarının son iki yılın en yüksek düzeyine çıktığını bildirdi.

02 Eylül 2010 Perşembe 09:21
Bu haber 373 kez okundu
Dünyada gıda fiyatları 2 yılın zirvesinde!
Merkezi Roma'da bulunan FAO, örgütün gıda fiyatları endeksine göre temmuz ve ağustos ayları arasında yüzde 5 oranında artış olduğu kaydetti.

Gıda fiyatlarındaki aynı dönemdeki artışın, yine de fiyatların tırmandığı Haziran 2008'deki yükselişin yüzde 38 gerisinde olduğu belirtildi.

FAO açıklamasında, gıda fiyatlarındaki yükselmenin, Rusya'daki kuraklığın ardından buğday fiyatlarının hızla ani yükselişinin ve Rusya'nın buğday satışlarına sınırlama getirmesinin bir yansıması olduğu ifade edildi.

Açıklamada, gıda fiyatlarındaki artışta yükselen şeker ve yağlı tohum ücretlerinin de etkisi olduğu belirtildi.

AA
Haber Kaynağı: Haber7.Com - www.haber7.com
Anahtar Kelimeler: Gida, Dunyadan Haberler, FAO

    Yorumlar

YAZARLAR Tümü

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

ANKET Sonuçlar Tümü

?Organik herhangi bir tarımsal ürün tükettiniz mi?

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV

Toprak için ph,nem,sıcaklık ölçüm cihazları. ph metre,ec metre,refraktometre,nem ve sıcaklık göstergeleri