22 Mayıs 2012 Salı

Muğla’da süt üretimine standart getiriliyor

Muğla’da daha hijyenik ve standart süt üretimi yapılacak. Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce önümüzdeki günlerde, süt üreten firmalarla biraraya gelinerek oluşturulan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı uygulamaya koyulacak.

03 Ocak 2012 Salı 19:43
Bu haber 733 kez okundu
Muğla’da süt üretimine standart getiriliyor
Beş aylık geçiş sürecinin ardından haziranda başlayacak uygulamayla hem üreticilerin hem de müşterilerin korunması hedefleniyor. Muğla’da 150 bin büyükbaş hayvandan 300 bin ton süt ve yaklaşık 240 bin lira gelir elde ediliyor.

Muğla Valisi Fatih Şahin, düzenlediği basın toplantısında tarım ve hayvancılık konusunda önemli iller arasında yer aldıklarını söyledi. Tarım potansiyelini daha ileriye götürmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Ulusal ve uluslararası markaları ilimizde göremiyoruz. Bu anlamda zeytinyağı, meyve suyu, süt ürünleri ve bal konu başlıklarıyla Türkiye’de önde gelen 36 yatırımcıya mektup yazdım. Yeni yıllarını kutlayarak, söylediğim başlıklarla ilgili olarak Muğla’ya davet ettim. Yatırımcıya yüzde 100 yardımcı olmak için burada olduğumuzu aktardım. Bundan sonraki süreçte de yatırımcılarla temaslarımız devam edecek. Ayrıca yerlerine giderek ziyaret edeceğiz.” dedi. Valilik olarak sütle ilgili çalışmalar yaptıklarını da aktaran Şahin, “Bundan sonra sütlerimiz, daha hijyenik ve belli standartta olacak. Amacımız, hem tüketiciyi hem de üreticiyi korumaktır.

Bu şartlarda üreticimiz, sütün her litresinden daha fazla para kazanabilecek. Önümüzdeki günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz sektör temsilcileriyle biraraya gelecek ve valiliğimiz karar alacak.” ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise Muğla’da bugüne kadar firmalar tarafından taşıma usulüyle süt toplandığını belirterek şunları söyledi: “İlimiz, diğer illere nazaran dağınık coğrafyasından ötürü biraz sıkıntılıydı ve disipline edilmesi gerekiyordu. Hem üreticimizin daha fazla gelir elde etmesi hem de tüketiciye daha sağlıklı süt temin etmek bakımından sektörün önde gelenleriyle görüşme yaptık. İl genelinde önce mevcut süt toplama merkezlerinin haritasını çıkaracağız. İhtiyaç duyduğumuz yerlerde temini için firmalarla görüşeceğiz.


Haber Kaynağı: Cihan Haber Ajansı - www.cihan.com.tr

    Yorumlar

YAZARLAR Tümü

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

ANKET Sonuçlar Tümü

?Tarımda Verilen Desteklemelerin Amacına Ulaştığını Düşünüyormusunuz?

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV